Mai 2012: Berlintur til terningkast 6!

Mai 2012: Berlintur til terningkast 6!

Publisert av Even Olav Askestad den 21.05.23. Oppdatert 13.08.23.

En sliten, men oppglødd gjeng fra Kongsberg Blandede Kor kom hjem fra en strålende pinsetur til Berlin natt til onsdag.

Alle forventninger om en tur fullpakket med opplevelser var oppfylt. Koret er så heldig å ha ekteparet Liv og Odd i sine rekker, og de er lommekjente i Berlin etter å ha jobbet der i flere år. Nå hadde de invitert med seg sine korvenner dit for å vise fram denne flotte byen, rik på kultur, historiske minner, grønne parker og ikke minst god mat! Dette var jo midt i asparges-sesongen, så det var ikke få porsjoner med asparges som ble fortært i løpet av disse dagene.

Men et kor er jo på tur i første rekke for å synge, og det fikk det mange muligheter til. 

Allerede første dag, etter en kort natt med grytidlig flyavgang fra Gardermoen, var koret invitert til å synge i menighetssalen i tilknytning til den praktfulle Auenkirche. Der var mange fra menigheten samlet bl.a. for å dele ut en pris til en av damene som hadde gjort en stor frivillig innsats. Etter kaffepausen ble korets lille konsert mottatt med stor applaus, og presten uttrykte glede over å skulle få høre koret igjen i gudstjenesten 2. pinsedag.

1. pinsedag var det konfirmasjonsgudstjeneste i Sjømannskirken, og siden kirkerommet ikke var så stort, var koret invitert til å bidra med to avdelinger før og etter gudstjenesten ute i den hyggelige parken. Det var fint å stå under løvtrærne og oppleve respons både fra kvitrende fugler og fra blide konfirmasjonsgjester.

Den største musikalske opplevelsen for koristene var nok å få delta under gudstjenesten i den mektige Auenkirche 2. pinsedag. Den store kirken hadde en utrolig flott akustikk, så det var nesten så en kunne ønske at klangen av sluttakkordene aldri skule ta en ende. Menigheten syntes visst også godt om det de hørte, for det brøt ut spontan applaus, og det er vel ikke vanlig i en gudstjeneste.

Innimellom konsertoppdragene ble det også tid til å få med seg mange av byens severdigheter. Størst inntrykk gjorde kanskje Berliner Dom, museet på Checkpoint Charlie og besøket i kuppelen på Riksdagen. For å få adgang dit, måtte det søkes lang tid i forveien, og alle måtte vise pass ved inngangen. Den spesielle konstruksjonen med en gangvei som sirklet seg helt til topps, ga en 360 graders utsikt utover byen, og da koret også her måtte gjøre en stopp midtveis for å teste akustikken med et par korsanger, var det vel første gang det opplevde å få applaus ovenfra!

 

Ellers ble det mange anledninger til improviserte «Singers Corners», noen ganger litt i konkurranse med lokale gatemusikanter, og en flott oppsetning av musikalen «Tanz der Vampire» var det også plass til.

Blandakoret har vært på mange flotte utenlandsturer, bl.a. til Irland, Sør-Afrika og Italia, og da turen nærmet seg slutten på Kongsbergtoppen onsdag natt, og det var tid for å takke det fantastiske turleder-ekteparet, reisekomiteen og ikke minst dirigent Signe Lise Holm for en strålende innsats, var det bare en mening om denne opplevelsen:

Den måtte få terningkast 6!