Nov 2018: Jubileumskonsert

Nov 2018: Jubileumskonsert

Publisert av Even Olav Askestad den 21.05.23. Oppdatert 13.08.23.

Kongsberg Blandede Kor feiret 90 år i 2018 og markerte det med en stor festkonsert i Musikkteateret lørdag 24. november!

Koret slo virkelig på stortromma når jubileet skulle markeres, og med på feiringen var ni dyktige musikere og to solister av internasjonalt kaliber. Mezzosopran Anne Carolyn Schlüter (https://www.annecarolynschlueter.com) og baryton Eirik Krokfjord (https://www.eirikkrokfjord.com) var solister med koret på hver sin messe fra helt forskjellig stilepoker og sjangere. Anne Carolyn var solist i Joseph Haydns «Missa Brevis» (Liten orgelmesse), som er skrevet rundt 1775. Haydn regnes som én av de mest betydningsfulle, innovative og produktive komponistene
i wienerklassisismen og blir gjerne kalt både «symfoniens far» og «strykekvartettens far» på grunn av hans viktige bidrag i disse musikkformene. Eirik var solist i «Misa Criolla», et sang- og musikkverk skrevet av den argentinske komponisten Ariel Ramirez rundt 1963. Verket er en katolsk messe, med spanske tekster og med latinamerikanske rytmer, instrumenter og tonesetting. Musikken er lagt tett opp til eksisterende folkemusikk fra forskjellige deler av Sør-Amerika.

I tillegg til de to messene bød konserten på folketoner, viser, tango, høydepunkter fra Gershwins «Porgy and Bess» og utdrag fra Haydns strykekvartett i D-moll, for å nevne noe.

Til å akkompagnere kor og solister hadde koret med seg fullt band og strykerbesetning under ledelse av kapellmester Morgan Wadenhof. Korets faste dirigent, Signe Lise Holm, loste kor, solister, orkester og publikum gjennom kvelden.