Juni 2018: Jubileumstur til Bergen

Juni 2018: Jubileumstur til Bergen

Publisert av Even Olav Askestad den 21.05.23. Oppdatert 13.08.23.

JUBILEUMSTUR TIL BERGEN

Blandakoret dro på jubileumstur til Bergen 1.–3. juni 2018. De fleste kjørte buss over fjellet i nydelig vårvær og var fremme i Bergen fredag ettermiddag. Kvelden stod til fri disposisjon, og ettersom det var Festspill i Bergen, var det mange som gikk på konsert, teater eller andre forestillinger. Bergen viste seg fra sin beste side hele helgen, med særdeles varmt og fint vær, så mange satt utenfor hotellet og nøt den varme og lyse kvelden.

Lørdag formiddag møtte vi vårt vertskor for helgen, Haukeland Songlag. Dette er et kor fra bydelen Arna som også ble stiftet i februar 1928, akkurat som Kongsberg Blandede Kor, så her var det to 90-åringer som møttes! Etter at sangerne hadde hilst på hverandre, var det kjapt i gang med oppvarming i Musikkpaviljongen i Byparken, og til og med oppvarmingen ble fulgt av noen ivrige tilskuere. Deretter spaserte vi i tur og orden til Den blå steinen, Sjøfartsmonumentet, Fisketorget og Fløibanen, og på alle stedene fremførte koret tre sanger sammen. Det var mange tilskuere på de ulike stedene, kanskje aller flest på toppen av Fløyen, og alle så ut til å sette stor pris på det store koret.

Lørdag kveld gikk turen med buss til Espelandshallen i Arna, der vertskoret hadde laget i stand til fest. Det var dekket langbord, og blandakoret ble bedt om å sette seg langs utsiden av bordene, mens sangerne fra Haukeland Songlag satt på innsiden. Dette var et svært vellykket trekk, som førte til at alle ble kjent med noen nye sangere. Vertskorets medlemmer hadde laget masse lekker mat i god «korgafest»-tradisjon, så koldtbordet var rikholdig og alle ble veldig mette og fornøyde. Etter hvert sang vi også for hverandre, og praten gikk helt til bussen kom for å hente ved midnatt. Det var en veldig hyggelig kveld!

Søndag var det så klart for felles konsert i Torgsalen i Gamle Bergen. Her deltok også Mannskoret Brage, som har samme dirigent som Haukeland Songlag. Det å holde konsert midt i en turistattraksjon, var ganske lurt, for i tillegg til venner og kjente av sangerne bestod publikum også av turister som stakk innom og hørte på noen sanger underveis i omvisningene sine. Det førte til at salen var full, og det var inspirerende å fremføre sangene sine for så mange folk. Korene hadde hver sine avdelinger, og i tillegg fremførte Kongsberg Blandede Kor og Haukeland Songlag noen fellesnumre. Dette var en flott avslutning på en strålende helg!

Her kan du se en video av blandakoret, filmet av et medlem fra Haukeland Songlag: Kongsberg Blandede Kor synger «Goodnight Sweetheart»

Og her er vertskoret i aksjon: Haukeland Songlag synger «Brudemarsj fra Loddefjord», komponert av dirigent Jan L. Jacobsen