Juni 2023: Kortur til Krakow

Juni 2023: Kortur til Krakow

Publisert av Kristin Evensen den 18.06.23. Oppdatert 03.10.23.

For første gang etter pandemi kunne endelig Blandakoret sette kursen utenlands igjen. Valget falt på Krakow, og en tidlig junimorgen var 24 deltakere klare for tur. 

Torsdag ble brukt til å gjøre seg kjent i Krakow, en flott historisk by. Her fikk vi guidet byvandring og noe tid til egen utforskning. På kvelden var det velkomstmiddag på Wypianski hotell, som også var korets base under oppholdet. I løpet av middagen ble vi bedre kjent med det andre norske koret Sandneskameratene som også var på samme tur som oss. Ingen av korene var vanskelige å be når det kom til å fremføre egne sanger!

Første konsert ble avholdt fredag i Holly Heart of Jesus basilika, en fantastisk flott kirke med en super akustikk! Her kom virkelig både Sabbatsbøn og Kyrie til sin rett. I publikum var det både lokale kirkegjengere, turister og Sandneskameratene, og det var mange gode tilbakemeldinger på korets innsats i etterkant av konserten. Det var ikke helt fritt for at vi var godt fornøyde med egen innsats heller! Kvelden ble tilbragt på resturant HAWELKA, hvor vi også fikk feiret to av korets jubilanter som fyller år i sommer.

Lørdag ble hele koret busset til Wieliczka saltgruver, et lite stykke utenfor Krakow. Det var litt av en opplevelse å gå rundt inne i disse berømte saltgruvene, og en ekstra bonus var det at vi hadde med en kjempeflink norsktalende guide. Selve høydepunktet var selvsagt at vi fikk synge inne i St.Kinga's Chapel, en opptreden vi sent kommer til å glemme.

Lørdag ettermiddag var det klart for nok en opptreden, denne gangen på et lokalt torg, Maly Runek Square, hvor det samtidig var fullt torg med markedsboder. Kommunen hadde lagt godt tilrette for oss (og alle andre som skulle opptre) med fin scene og bra lydanlegg. Her var det både lokale innbyggere og turister som tilhørere, og det var både smil og latter å se blandt publikum. Ingen tvil om at både Bourre og Brudemarsj fra Østerdalen ble tatt godt i mot, på en ganske varm tilhørerplass. Det var et svett og fornøyd kor som satte kurs mot nærmeste uteresturant, som det var meget godt utvalg av i Krakow.

Senere på kvelden var det felles middag på en av byens resuranter, inkludert polsk folklore. Her ble det både sang og dans, også med bidrag fra hvert av korene til underholdningen. Godt for Blandakoret å ha med seg Knut, som bidrar i den avdelingen!

I en by som Krakow er det lett å finne på ting å gjøre, og koret hadde god tid på søndag til egne aktiviteter. Her ble det både musêumsturer, båttur, besøk på lokale spisesteder og shopping, før vi satte kursen hjemover til et sent kveldsfly.

Oppsummert var det et Blandakor som hadde gode musikalske opplevelser, -stødig dirigert av Signe Lise, det var flotte kulturopplevelser med flinke guider og mye god mat og drikke. Ekstra bonus var det også at på tross av værmeldingen var det sol hver dag! En spesiell takk til våre dyktige reiseledere Helle og Stein Roger, som loset oss trygt gjennom hele reisen.